"TYLKO MIŁOŚĆ JEST TWÓRCZA"

św. Maksymilian Maria Kolbe

Cele Fundacji

Kierujemy się w naszej działalności wartościami chrześcijańskimi, ze szczególnym uwzględnieniem idei franciszkańskich. Naszym celem jest wsparcie wszechstronnej działalności franciszkanów podejmowanej na różnych obszarach życia społecznego, kulturowego i duchowego. Otrzymane dotacje i darowizny będą przekazywane na cele statutowe, w tym m. in. na misje franciszkańskie, rozwój telewizji FranciszkanieTV, działalność duszpasterską.

Zarząd Fundacji

Prezes Zarządu - o. Leszek Łuczkanin

Członek Zarządu - Anna Mucha

Członek Zarządu - Maja Studzińska

Fundator - Prowincja Św. Maksymiliana Marii Kolbego Zakonu Braci Mniejszych Konwentualnych (Franciszkanów)

KRS 0000695283 NIP 5833263683 REGON 368284771

Każda wpłata jest ważna!

Każda pomoc jest ważna. Jedni pomagają słowem inni czynem. Jeśli masz możliwość wesprzeć nas finansowo przekaż dowolną kwotę na realizację celów statutowych Fundacji.

Fundacja „Tworzyć Miłością” realizuje swoje cele w sferze działalności pożytku publicznego, w związku z tym przekazane darowizny można odliczać od dochodu. Dla osób fizycznych wysokość odliczenia wynosi do 6%, a dla osób prawnych do 10% rocznego dochodu (podstawa prawna ustawa o podatku dochodowym art. 26, ust. 1, pkt. 9 oraz art.18, ust.1, pkt.1).

Fundacja „Tworzyć Miłością”
Nr w Banku Pekao SA
SWIFT: PKOPPLPW IBAN: PL

W tytule przelewu: darowizna na cele statutowe

Jeśli chcesz wesprzeć konkretny projekt w tytule przelewu wpisz „nazwa projektu – darowizna".

Za wszelkie darowizny gorąco dziękujemy i zapewniamy, że zostaną one spożytkowane na cele statutowe.

Podziel się dobrem - nie czekaj!